Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Donkere Kamer #21

1 september 2014

© Frederique van Rijn - Zonder titel 2013 - 118337-615-411

Op maandagavond 1 september 2014 vindt de 21e editie van De Donkere Kamer plaats, een tweemaandelijks live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie.

Tijdens deze aflevering praten we met Carla Kogelman over het belang van het winnen van fotowedstrijden (SO 2013 en World Press Photo). Directeur en mede-oprichter van het Singapore International Photography Festival Gwen Lee wordt geïnterviewd over de toenemende belangstelling voor fotografie in Azië en de samenwerking met Noorderlicht Fotomanifestatie. Gijs Determeijer van de film-en fotografie productiemaatschappij 100% Halal komt zijn column voorlezen. We hebben Taco Anema te gast die op dit moment met zijn serie Het overleg, portretten van Nederlandse besturen in Huis Marseille exposeert. En fotografe Frédérique van Rijn toont een selectie uit haar expositie die vanaf zaterdag 6 september te zien is bij Van Kranendonk Gallery

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie), Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ) en Sandra de Witte (fotograaf/televisiemaker). De Donkere Kamer is een programma van de FotografenFederatie en wordt gemaakt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en PhotoQ.

Gegevens

Datum:
1 september 2014
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 181K
Amsterdam, Noord-Holland 1019HC Nederland