Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Kunst van Het Vrije Woord: drie jaar De Balie door Jan Boeve

28 augustus 2014 tot 3 november 2014

foto: Jan Boeve / De Balie

De renovatie van De Balie is bijna afgerond. Wat in 2011 begon met de verbouwing van de zalen, is deze zomer voortgezet met de oplevering van een vernieuwd Grand Café en een expositieruimte. Via spraakmakende programma’s en veel (inter)nationaal opzienbarende gasten werden in De Balie de afgelopen jaren uiteenlopende maatschappelijke grenzen verkend. Controversiële thema’s als pedofilie, asielbeleid en geloof werden opgezocht. De drie zalen van het debatcentrum bieden nu dagelijks de ruimte aan de kunsten, opinies, ontmoetingen en aan het vrije woord.

Onder leiding van directeur Yoeri Albrecht is De Balie de afgelopen drie jaar vaak in het nieuws geweest met deze programmering; een publieke verkenningstocht, die van fundamenteel belang is voor een open democratie. Fotograaf Jan Boeve legde in opdracht van De Balie deze afgelopen drie seizoenen vast. Een reportage die een caleidoscopisch beeld geeft van de actualiteiten en achtergronden in kunst, cultuur en (internationale) politiek van de afgelopen jaren.

Boeve selecteerde vijfenzeventig beelden van gasten, inspirerende lezingen, scherpe debatten en demonstraties buiten op de stoep. In zijn expositie ‘De Kunst van Het Vrije Woord’ laat hij zijn eigen impressie van drie jaar De Balie zien.

Jan Boeve

Gegevens

Begin:
28 augustus 2014 @ 08:00
Einde:
3 november 2014 @ 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
Amsterdam, Noord-Holland 1017RR Nederland
+ Google Maps
Website:
www.debalie.nl