Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Erwin Olaf – Catwalk Rijksmuseum

20 februari 2016 tot 15 mei 2016

€17,50
Erwin Olaf Catwalk

In zes zalen van de Philipsvleugel presenteert het Rijksmuseum vanaf 20 februari Nederlandse mode van 1625 tot 1960. Te beginnen bij de kleren van de Friese Oranjes uit de Gouden Eeuw, via japonnen van kleurrijke Franse zijde en flonkerende fluwelen mannenpakken uit de 18de eeuw, naar de klassieke Empire en de queue’s uit het Fin de Siècle tot aan 20ste-eeuwse haute couture van Dior en Yves Saint Laurent.

Bianca du Mortier, conservator kostuum Rijksmuseum: “Met de kledingstukken vertelt de tentoonstelling de vele verhalen van de mensen achter de objecten. In de mode draait alles om de keuzes van de drager: deze maken hem tot trendsetter of navolger. En altijd – zelfs tegenwoordig – hebben de rijksten of machtigsten een boodschap die ze bewust of onbewust met hun kleren uitdragen. Daarin is in de afgelopen 330 jaren niets veranderd. De grenzen hierbij worden bepaald door budget, gelegenheid, leeftijd, sociale status, postuur, klimaat, persoonlijke likes & dislikes, enzovoort. Wanneer de mode in het museum wordt gepresenteerd, wordt uiteindelijk nóg een keer gekozen: de keuze van het Rijksmuseum.”

De wereldberoemde fotograaf Erwin Olaf tekent voor de vormgeving van de tentoonstelling. Olaf: “De uitdagende en eervolle opdracht om de tentoonstelling Catwalk in te richten en vorm te geven, is voor mij op precies het juiste moment gekomen. Al enige jaren ben ik aan het onderzoeken hoe mijn eigen fotografische werk op een andere manier te presenteren en te verbinden met installaties, geluid en (korte) films. Zo kan iedere bezoeker worden meegevoerd in een wereld waarin de eigen fantasie wordt gestimuleerd en uitgedaagd. Zodat uiteindelijk een prikkelende dialoog ontstaat tussen het getoonde werk en de kijker.”

Gegevens

Begin:
20 februari 2016
Einde:
15 mei 2016
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Rijksmuseum
Museumstraat 1
Amsterdam, 1071XX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0) 900 0745
Website:
http://www.rijksmuseum.nl