Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fotofestival aan de Maas 2014

18 september 2014 tot 21 september 2014

Twilight Fotofestival aan de Maas POSTER_A1_2x

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 september 2014 vindt in Rotterdam het Fotofestival aan de Maas plaats. Dit Fotofestival richt zich op de vrijetijdsfotografie en omvat verschillende fototentoonstellingen, workshops, presentaties van fotoverenigingen uit de regio en lezingen door professionele fotografen.

Het Fotofestival aan de Maas wordt gehouden in de evenementenhal LP2 in Las Palmas, naast het Nederlands Fotomuseum aan de Wilhelminakade. De organisatie is in handen van de Fotobond Afdeling-12, het Nederlands Fotomuseum, LP2 en de SKVR Fotografie & Media.

Thematentoonstelling: Twilight
De hoofdtentoonstelling van het Fotofestival aan de Maas bestaat uit het werk van leden van twintig fotoclubs, aangesloten bij de Fotobond Afdeling-12. Deskundigen van het Fotomuseum, waaronder directeur Ruud Visschedijk, selecteren het beste werk uit alle inzendingen met het thema Twilight.

Letterlijk betekent Twilight “schemering”. De schemering bevindt zich op de grens van dag en nacht, van donker en licht, zwart en wit. Maar Twilight vinden we ook tussen goed en kwaad en misschien wel tussen leven en dood. Dit thema is enerzijds geen eenvoudig onderwerp, anderzijds biedt het de creatieve fotograaf vele mogelijkheden om de fantasie alle ruimte te geven. De deelnemende vrijetijdsfotografen hebben dit thema op verschillende manieren geïnterpreteerd en in een beeld vormgegeven.

Overige activiteiten
Twintig fotoclubs presenteren zich eveneens met een eigen tentoonstelling. Er is een kleine tentoonstelling gewijd aan de regionale Joop van de Wetering-fotowedstrijd. Tevens is er een tentoonstelling van werk van Kees Molkenboer. Daarnaast presenteert het Fotofestival aan de Maas foto’s van de Fotoweek (12 t/m 21 september) die dit jaar het thema “Kijk! Mijn geluk” heeft.
Naast de genoemde tentoonstellingen biedt het Fotofestival presentaties door fotografen, fotoworkshops met uiteenlopende thema’s en lezingen.
Het volledige programma van het Fotofestival aan de Maas 2014 is te vinden op de website: www.fotofestivalaandemaas.nl.

Gegevens

Begin:
18 september 2014 @ 08:00
Einde:
21 september 2014 @ 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Nederland