Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Marjolein van Pagee: Kembang Kuning

17 augustus 2014 tot 7 september 2014

foto: Marjolein van Pagee

Sinds 2010 werkt Marjolein van Pagee (Goes, 1987) aan het fotoproject Kembang Kuning – Gele Bloem. Het project belicht de periode van de zogenaamde politionele acties in Indonesië. Pagee erkent dat geschiedschrijving zelden objectief is, toch doet Pagee een poging om de gebeurtenissen vanuit meerdere perspectieven te tonen en op deze manier bij te dragen aan een completere weergave van de situatie.

Het project is ontstaan naar aanleiding van een oud, vergeeld portret dat zij vond van haar grootvader in tropenuniform. Aan de hand van verhalen van haar grootvaders dienstgenoten reisde Pagee af naar Indonesië. Pagee heeft het verleden en heden weten te vangen in de portretten van (oud)militairen van Nederland en Indonesië. Ook heeft Pagee belangrijke plaatsen uit deze periode weten vast te leggen, sommige onveranderd als een monument uit het verleden, andere overwoekerd door de tand des tijds.

Marjolein van Pagee (Goes, 1987) studeerde af in de richting fotografie aan het AKV Sint Joost te Breda. Sinds 2010 houdt zij zich bezig met het project Kembang Kuning, een fotoproject over een gebeurtenis tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Indonesië. Pagee heeft meerdere publicaties gehad in verschillende media, waaronder NRC, Vrij Nederland en Jawa Pos.

 

Gegevens

Begin:
17 augustus 2014
Einde:
7 september 2014
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

ZIC ZERP Galerie
Van Oldenbarneveltstraat 120A
Rotterdam, Zuid-Holland 3012 GV Nederland
+ Google Maps
Website:
www.zerp.nl