Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie: An Ocean of Possibilities

31 augustus 2014 tot 26 oktober 2014

07-Crenhui-zhaoa-guide-to-the-flora-and-fauna-of-the-world.001

Voor de 21e editie van hun internationaal hoog aangeschreven fotomanifestatie keert Noorderlicht terug naar het recent heropende Fries Museum in Leeuwarden, waar van 31 augustus tot 26 oktober de hoofdtentoonstelling ‘An Ocean of Possibilities’ te zien is. Geproduceerd samen met het Singapore International Photography Festival (SIPF), reist deze na afloop door naar Singapore waar het van 31 oktober tot 28 december 2014 onderdeel vormt van het SIPF.

An Ocean of Possibilities is geïnspireerd door de groeiende zoektocht naar andere mogelijkheden om onze gezamenlijke toekomst vorm te geven, als hoopgevend antwoord op het haperen van de machine van de globale economische en politieke systemen.

Met To Have and Have Not (2013) belichtte Noorderlicht achtergronden en hoofdbetrokkenen van de huidige wereldwijde economische en politieke crisis. Na het ontleden van wat er mis ging, vraagt An Ocean of Possibilities naar het daadkrachtig potentieel van hen die dwars op de status quo een eigen koers uitzetten.
Dit kunnen particulieren of kleine gemeenschappen zijn, bedrijven die denken in termen van duurzaamheid, of sociale ondernemingen. Ongeacht hun vorm proberen ze een betere toekomst te realiseren, niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen, zelfs als dat onzekerheid in het vooruitzicht stelt.

Kortom, het maakt zichtbaar hoe we het hoofd kunnen bieden aan de uitdagingen waar we ons voor geplaatst zien, niet geleid door een utopische droom, maar door te proberen de krachten van het heden, die ons willen doen geloven dat onze toekomst in steen is gehouwen, te hacken.

Gegevens

Begin:
31 augustus 2014
Einde:
26 oktober 2014
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Noorderlicht Fotogalerie
Akerkhof 12
Groningen, 9711 JB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
050 - 318 2227
Website:
http://www.noorderlicht.com