Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Photo Event 2014

5 augustus 2014

Van 21 juni tot en met 24 augustus 2014 kan je in CC Mechelen terecht voor Photo Event 2014. Internationale topfotografie meets gerenommeerd talent van eigen bodem, dat is Photo Event ten voeten uit! Met Photo Event brengen we een gevarieerde kwaliteitstentoonstelling, waarbij we niet alleen enkele kleppers uit de wereld van de fotografie voorstellen, maar ook het werk van enkele jonge Belgische fotografen. Daarnaast presenteren we voor deze editie 2014 ook een galerij met het werk van leden van het Centrum voor Beeldexpressie. Een primeur!

Thema van de expo is ‘Body & Soul’. Een rode draad die bij alle fotografen terugkomt doorheen de hele tentoonstelling. En wat voor fotografen! Dit jaar wisten we maar liefst drie fotografen met internationale faam te strikken. Drie toppers van formaat!

William Ropp

Voor Photo Event 2014 strikten we niemand minder dan de toonaangevende Franse fotograaf William Ropp (FR, °1960), die na 20 jaar zwart-wit en analoog te fotograferen de overstap maakte naar digitale portretten in kleur. Hij weet als geen ander de mysterieuze aspecten van de menselijke natuur vast te leggen en dit op allerlei verschillende manieren, gaande van portretten tot detailopnames van handen of ogen. Tijdens Photo Event zal hij een mix presenteren van zijn zwart-witwerken, maar ook enkele van zijn nieuwe kleuropnames.

Antoine D’Agata

Het werk van Magnumfotograaf Antoine d’Agata (FR, °1961) is op zijn minst provocerend te noemen en zijn fotografisch proces is wreed. Hij is zelf het onderwerp van zijn beelden, een acteur die zich moet houden aan een scenario dat hij zelf heeft uitgewerkt. Beperkingen, lijden, een verouderd lichaam, de noodzaak om te genieten en de meer subtiele noodzaak om te doen genieten. Alles is seksueel geladen en wordt zo herleid tot zijn eigen lichaam. Hij kan niet fotograferen als hij zich niet volledig toelegt op de rol van acteur in situaties waarin hij interfereert of die hij veroorzaakt. Hij fotografeert wat hij doet en doet wat hij fotografeert.

Hans Op de Beeck

Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck (BE, °1969) bouwt sinds een vijftiental jaren aan een internationaal tentoonstellingsparcours. Zijn werk bestaat uit sculpturen, installaties, videowerk, fotografie, animatiefilms, tekeningen, schilderijen en tekst (kortverhalen). Thema is steeds onze moeizame en problematische omgang met tijd, ruimte en elkaar. Op de Beeck toont de toeschouwer onbestaande maar herkenbare plaatsen, momenten en figuranten die lijken te zijn weggehaald uit het actuele dagelijkse leven en tracht hiermee de tragikomische absurditeit van dit postmoderne bestaan in beelden te vatten.

In eigen land kunnen we ook kiezen uit een overvloed aan talent. Maar de volgende beloftevolle fotografen wisten toch het meest onze aandacht te trekken.

Lisa Carletta

Jong en gepassioneerd fotografe Lisa Carletta (BE, °1982) begon haar carrière in 2008, nadat ze in het secundair onderwijs haar diploma reclame behaalde. In haar werk plaatst ze een personage in een scène en wekt het zo tot leven. Ze creëert een verhaal, een gezin, een wereld, een verleden en een heden voor haar onderwerp. Zij heeft bijzonder veel aandacht voor detail en voorziet een maximum aan accessoires voor de omgeving van haar personages waardoor ze echt lijken te bestaan.

Julie Calbert

Julie Calbert (BE, °1985) is pers-, mode- en concertfotografe. In haar persoonlijk werk ontwikkelt ze een verhalende vorm van fotografie, met nadruk op de gebreken van de mens, gevoelens en wrok. Daarbij richt ze zich op de relatie tussen lichaam en ruimte waarbij de complexiteit van het menselijk bestaan een onderliggend thema is. Er is steeds een duidelijke ondertoon in het werk aanwezig met een typerende keuze voor bepaalde kleuren en afdruktechnieken.

Kurt Stallaert

Kurt Stallaert (BE, °1969) ontwikkelde als mode- en reclamefotograaf een persoonlijke stijl van pakkende beelden die vele internationale merken waarvoor hij werkte inspireerde. Zijn constante zoektocht naar authenticiteit in zijn professionele werk leidde hem automatisch naar de artistieke fotografie. Zijn werk verkent de grenzen van realiteit en het surrealistische, en balanceert tussen het menselijke en het bovenmenselijke. Voor zijn recente videowerk maakt Kurt gebruik van high-speed fotografie, een techniek die fotografie en film combineert. Hij noemt deze beelden ‘moving stills’.

Klaartje Lambrechts

Gedreven door perfectie en tien jaar beroepservaring in de mode-industrie ontwikkelde Klaartje Lambrechts (BE, °1976) een geraffineerde blik op het esthetische. Haar werk wordt gekenmerkt door gracieuze assimilaties van menselijke emoties, die vaak verweven zijn met grafische of architecturale perspectieven. Voor Photo Event 2014 stelt Klaartje haar nieuwe reeks tentoon. Vertrekkend vanuit keerpunten in haar leven, sluit ze een periode af door terug te blikken op de kindertijd. Haar intieme en uitgepuurde beelden kruipen onder de huid, en strelen tegelijk het oog.

We willen in deze editie van Photo Event ook de leden van het Centrum voor Beeldexpressie de kans geven om door te breken naar het grote publiek.
Tot 1 maart konden onze leden hun portfolio inzenden. Een professionele jury (Koen Leemans, Frederik Buyckx en Geert Stadeus) selecteerde het werk van 5 leden.

Lis Antognini

Sinds haar jeugdjaren heeft Lis Antognini (BE, °1991) een passie voor beeldtaal. Voor haar eindwerk ‘Moments of Stillness’ koos ze ervoor om te werken met (zelf)portretten en landschappen. Op zoek naar schoonheid en rust, in zichzelf en haar omgeving, creëert ze een persoonlijk visueel dagboek. Dit is een manier om, ondanks haar stille en introverte persoonlijkheid, zichzelf aan de buitenwereld te tonen. In haar beelden geeft ze zich bloot en tracht ze de stilte die ze ervaart te delen met de kijker.

Frederik Haegeman

In 2004 behaalde Frederik Haegeman (BE, °1981) de graad van master in Architectuur en ontdekte hij ook de wereld van de fotografie. Een paar jaar geleden kreeg de intensiteit van het leven hem in zijn greep. Waar architectuur faalde om een antwoord te geven, slaagde fotografie. Het heeft hem gered. En dat doet het nog steeds. Iedere dag opnieuw. In zijn werk is de tijd weg. Ook de stilte is weg. De eenzaamheid blijft alleen achter.

Sylvia Konior

Het werk van Sylvia Konior (BE, °1972) gaat steeds over onderwerpen uit haar eigen leefwereld. Alles ontstaat uit haar eigen beleving. Maatschappelijke thema´s die haar bezighouden benadert ze letterlijk: schoonheid, werk, gezin, natuur, rollenpatroon, geloof, … Humor en surrealisme zijn vaste waarden binnen haar werk. In haar huidig werk staat ze zelf centraal. Het zijn allemaal zelfportretten met soms een franke blik op de wereld.

Hilde Vanhove

Fotografie is voor Hilde Vanhove (BE, °1968) een basisbehoefte. Haar interesse ligt voornamelijk bij het ongewone. Fotograferen is voor haar reizen door de verbeelding. Ze houdt van experimenteren. Gefascineerd door het menselijk lichaam én de menselijke geest werkt ze het liefst met personen die haar op een of andere manier raken. Niet de uiterlijke schoonheid telt ,maar wat zich daarachter verschuilt. In haar reeks ‘bodies’ speelt ze met de mysterieuze kracht van het menselijk lichaam.

Bruno Vermeersch

Bruno Vermeersch (B, °1958) is als fotograaf een autodidact. In de wereld van de gebanaliseerde selfie maakt Bruno Vermeersch serieuze (zelf)portretten. Geen volmaakte wereld vol fun en glamour van schaarsgeklede medemensen. Intrigerende beelden van gezichten. Menselijke maskers die soms doen denken aan duistere Japanse zwart-witfilms uit de jaren vijftig.

Praktisch

Gratis Toegang.

Photo Event opent op zaterdag 21 juni 2014 om 15 u. in aanwezigheid van de meeste tentoongestelde fotografen.

Van 21 juni tot en met 24 augustus 2014
Openingsuren: Donderdag-zaterdag, 13 u. – 18 u.

CC Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
De Garage, Onder den Toren 12, 2800 Mechelen

Op de opening kan je een fotocatalogus aankopen van deze bijzondere expo aan het voordeeltarief van € 5. Nadien betaal je voor dit collector’s item € 10.

Gegevens

Datum:
5 augustus 2014
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie: