Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Roger Ballen – Reiziger in de Psyche

22 maart 2014 tot 9 augustus 2014

€8
photoq-agenda-c-roger-ballen-dr-guislain

Het Museum Dr. Guislain toont het uitzonderlijke oeuvre van de in Zuid-Afrika wonende fotograaf Roger Ballen (New York, 1950) met een selectie uit zijn veertigjarige oeuvre. Ballen is wereldberoemd geworden met zijn portretten van gemarginaliseerde blanken in Zuid-Afrika (in volle apartheidsperiode).

Culturele afzondering, armoede en incest leveren schrale figuren in de marge op. Ballen brengt ze in beeld op een ‘onvergetelijke manier’. Het zijn beelden die diep in de psyche van de Afrikaners graven.
Vanaf midden de jaren negentig van de vorige eeuw wordt zijn werk complexer en meer gedecontextualiseerd. Ballen maakt zwart-witfoto’s waarin mens, dier en tekening samensmelten, het zijn overdonderende getuigenissen van één grote psychologische en existentiële reis.

De wreedheid van de condition humaine, de spanning van het menselijk lichaam tot de limiet, de alomtegenwoordigheid van dieren, de gevaren van de culturele afzondering, de dunne grens tussen normaliteit en abnormaliteit: Roger Ballen brengt het op een indrukwekkende wijze in beeld.

Gegevens

Begin:
22 maart 2014
Einde:
9 augustus 2014
Kosten:
€8
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
Gent, België
+ Google Maps
Telefoon:
+32 (0)9 216 3595
Website:
http://www.museumdrguislain.be/