Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ruben Hamelink – Vietnamese Vetererans

14 september 2014 tot 19 oktober 2014

Vietnamese Veterans - Ho Van Quang - Ruben Hamelink

Van 14 september tot 19 oktober 2014 exposeert Ruben Hamelink zijn serie over Vietnamese veteranen in Galerie Wind en lanceert tegelijkertijd zijn eerste fotografie boek samen met Lecturis Uitgevers: Vietnamese Vetererans.

Vietnamese Veterans is een serie portretten met korte interviews met de mannen en vrouwen die tegen o.a. Frankrijk en de VS vochten in Vietnam. Het project gaat vooral in op hoe de oorlog de levens van deze mensen heeft beïnvloedt, en hoe zij nu terug kijken.

“Het is een serie geworden die je direct naar de strot grijpt. In de ogen van de veteranen zie je de ellende van de oorlog weerspiegeld.” Wilfried de Jong.

De aandacht van de media op de Vietnam oorlog heeft zich altijd gericht op de Amerikaanse veteranen, terwijl bij het lot van Vietnamese soldaten en Vietcong strijders vrijwel nooit is stilgestaan. Ruben Hamelink heeft zich de laatste 3 jaar bezig gehouden met de verhalen van deze veteranen vast te leggen en in samenwerking met antropologen en historici hier een boek mee te vormen.

Het boek is dankzij een succesvolle voordekunst.nl campagne tot stand gekomen.

Op de opening houdt Karin Vlug, Medisch Comité Nederland-Vietnam, een korte lezing over de historische context waarin de veteranen een belangrijke rol hebben gespeeld.

Ruben Hamelink nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. We heten u graag rond 16:00 uur welkom op Galerie Wind ter Rotterdam.

Gegevens

Begin:
14 september 2014
Einde:
19 oktober 2014
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Galerie Wind
Prins Hendrikkade 124a
Rotterdam, 3071 KL Nederland