Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Unseen internationaal fotografiefestival

18 september 2014 tot 21 september 2014

Eye Witness (Gisalal), 2014 © Regine Petersen/East Wing

Unseen Photo Fair brengt meer dan 50 galeries samen die nieuwe fotografie tonen. Dit jaar belooft extra interessant te worden, omdat Unseen meer dan 30 wereldpremières presenteert: werken die nooit eerder vertoond zijn. Behalve stands van galeries zijn er ook initiatieven van kunstenaars in de Unseen Niches en is er de Unseen Collection, een unieke collectie werken van hoge kwaliteit met prijzen tot 1.000 euro.

Ook worden er tijdens Unseen verschillende prestigieuze prijzen uitgereikt en zijn er diverse projecten die in het leven zijn geroepen om de carrières van opkomende fotografen te bevorderen, waaronder het Outset | Unseen Exhibition Fund (een platform voor opkomend fotografietalent en jonge curatoren), de BankGiro Loterij Talent Collection (een verzameling van 16 foto’s van 8 veelbelovende kunstenaars uit Nederland), de New Talent Photography Award (een initiatief van ING Private Banking), en de lancering van Foam Magazine’s jaarlijkse Talent nummer.

Unseen is meer dan een fotografiebeurs, het festival is de plek voor uitwisseling van dialogen, artistieke expressie, kennis en ideeën. Het uitgebreide programma omvat tentoonstellingen, een serie artist talks, rondetafelgesprekken en paneldiscussies met professionals op het gebied van hedendaagse fotografie en presentaties. De Unseen Book Market, een plek van onafhankelijke uitgevers, mooie boeken en hun makers, is een integraal onderdeel van de Unseen festiviteiten en tevens de plek van de Unseen Dummy Award tentoonstelling, een presentatie van de preselectie van de dummies voor niet- gepubliceerde fotoboeken. De winnaar van de Unseen Dummy Award 2014 wordt bekendgemaakt tijdens Unseen.

Unseen is een samenwerking tussen Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Platform A en Vandejong Creative Agency.

Gegevens

Begin:
18 september 2014
Einde:
21 september 2014
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Westergasfabriek
Polonceaukade 27
Amsterdam, Noord-Holland 1014 DA Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.unseenamsterdam.com