20 foto’s en een meubelstuk voor Music for LIfe

Van 19 tot en met 24 december zal het ondertussen beroemde Glazen Huis op ‘het Zuid’ te Gent staan, zo meldt ons een persbericht. Tijdens deze periode kunnen de Studio Brussel-luisteraars geld bieden en verzoekplaatjes aanvragen. Doel van deze actie : bewustwording en geldinzameling voor een zogenaamde ‘stille ramp’.?
Het persbericht gaat verder:

Na de twee eerste, bijzonder succesvolle edities (‘Landmijnen’ in 2006 en ‘Water’ in 2007) gaat de opbrengst van de derde Music For Life naar moeders die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Een schrijnende, wereldwijde problematiek die amper de grote media haalt. Dank zij Music For Life zal het Rode Kruis zich extra kunnen inzetten voor deze moeders en hun gezinnen. Studio Brussel-presentatrice Ayco Duyster zal de actie inhoudelijk mee ondersteunen.

Mensen vluchten voor oorlog, repressie, hongersnood en andere natuurrampen. Vluchtelingen kunnen hun vlucht meestal niet voorbereiden en moeten hun hebben en houden achterlaten. Tijdens hun vlucht worden ze aan heel wat ontberingen en gevaren blootgesteld zoals honger, ziektes en agressie.
Eens ergens aangekomen, zijn ze in de meeste gevallen niet welkom. In het land of de streek waar ze aankomen, verblijven ze soms jaren, decennia in kampen of nederzettingen zonder hoop op een echte toekomst. Hun enige hoop is ooit terug te kunnen keren naar hun geboorte streek of asiel te krijgen zodat ze in hun nieuw vaderland een nieuw leven kunnen opbouwen.
Meer info:
www.stubru.be/musicforlife/
www.rodekruis.be/NL/Actueel/Actueel/musicforlife/

Pictures for Life

Als muziek- en concertfotografen willen wij graag een steentje bijdragen aan dit schitterende initiatief en komen we zelf met een actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een online veiling van foto’s door een groot aantal van de beste muziekfotografen in Vlaanderen.

Er is een website gemaakt waar we de foto’s laten zien die geveild worden en waar mensen een bod op kunnen uitbrengen.
www.picturesforlife.be
De homepage werkt als een blog, om alle foto’s, fotografen en laatste wijzigingen nog eens in de picture te zetten. Er zijn links gemaakt naar de websites van de fotografen. Korte bio’s en anekdotes over de foto’s maken het verhaal compleet.
Tijdens de live uitzending vanuit het Glazen huis komt er een echte tentoonstelling met de prints organiseren in de Fotoshop, Steendam 59, 9000 Gent, zodat mensen ook echt naar de foto’s kunnen gaan kijken. De Fotoshop maakt de prints en sponsort zo mee in het initiatief
www.fotoshopgent.be

De veiling gaat van start op 13 december en eindigt op 23 december. Ebay zal deze veiling gratis voor ons hosten. Na de sluiting van de veiling zal het ingezamelde geld integraal aan Music For Life worden overgemaakt. We hopen op een succesvolle opbrengst en uw steun. ?

Deelnemende fotografen

Alex Vanhee (o.a. De Morgen) http://www.alexvanhee.be
Anton Coene: (o.a. wannabes ) http://antoncoene.be/
Bruno De Cock ( Hoesfoto’s Soulwax) http://www.brunodc.be
Carlo Verfaille (o.a. Cutting Edge) http://carlo.treeview.be
Charlie de Keersmaecker ( o.a. De Morgen, Knack) http://www.charliedekeersmaecker.com/
‘cia Jansen (o.a. De Morgen, Nieuwsblad) http://www.ciajansen.com
Dirk Janssens (Fotoshop Gent) http://www.fotoshopgent.be
Guy Kokken (o.a. Weekend Knack, Oor) http://www.guykokken.com
Isabel Pousset (o.a. De Morgen, Vacature) http://www.isabelpousset.be
Johannes Vande Voorde (o.a. Knack, Story) http://www.johannesvandevoorde.com
Kenn Verstraeten ( o.a. genthology) http://www.sonik.be/
Koen Bauters ( o.a. De Standaard, Kindamuzik) http://www.koenbauters.be/
Koen Keppens (o.a. GoForMusic) http://www.koenkeppens.be
Madelien Waegemans (o.a. wannabes, flair) http://www.madelienwaegemans.be/
Mine Daelemans (o.a. De Standaard)
Rob Walbers (o.a. GoForMusic, ABConcerts) http://www.robwalbers.com
Sarah Van den Elsken (o.a. Gazet van Antwerpen) http://www.sarahvandenelsken.be
Tim Broddin ( o.a. Wannabes) http://timbroddin.be/
Tom Verbruggen (o.a.Ghentology) http://www.genthology.be
Wendy Marijnissen (o.a. Backstage in C.C. de Warande) http://www.wendymarijnissen.com
Wouter Lambrechts (o.a. Kozzmozz/OutSoon) http://www.wouterlambrechts.be

Artiesten op de foto’s

Tool, Das Pop, Soulwax, An Pierlé,The Flaming Lips, dEUS, Geike Arnaert van Hooverphonic, Luke van The Kooks, Dave Gahan van Depeche Mode,The Hives, Air traffic, Nick Cave – Grinderman, Bobbejaan Schoepen, Sigur Ros, Tim Vanhamel, The Red hot chili peppers, Kele van Bloc Party, Jack du Marseille, Iggy Pop, Koen Buysse en Roisin Murphy

Meubelstuk

Jonge ontwerper Matthias Temmerman gaat een uniek meubelstuk maken, waar de foto van Tom Verbruggen in verwerkt wordt. Goedgekeurd en gesigneerd door de leden van dEUS.