50 duizend euro voor beste plan Gaza-reportage

De Franse beheersmaatschappij Carmignac Gestion stelt met een bedrag van 50 duizend euro een nieuwe prijs in voor de fotojournalistiek. De ‘Prix Carmignac Gestion du Photojournalisme’ wordt eind oktober uitgereikt aan het beste voorstel voor een fotoreportage in de Gazastrook.
Het persbericht:

Carmignac Gestion wil op deze manier de fotojournalisten steunen: hun werk staat in het brandpunt van de gebeurtenissen, en zij dragen waarden uit zoals moed, onafhankelijkheid, transparantie en delen.

Elk jaar wordt een reportageonderwerp dat direct verband houdt met de actualiteit voorgesteld aan de internationale professionele fotojournalisten.

Een onafhankelijke jury selecteert een reportagevoorstel, dat gefinancierd zal worden met een bedrag van 50.000 euro. Om de reportage verder te steunen, wordt een tentoonstelling georganiseerd en een monografie uitgebracht.

Voor de editie 2009 zal de jury voorgezeten worden door de fotograaf, cineast en schilder William Klein

bijgestaan door de juryleden:
– Christian Caujolle, journalist, schrijver, tentoonstellingscommissaris, oprichter van het agentschap en de galerie VU
– Dominique de Font-Réaulx, conservator, internationaal politiek coördinator, Abou Dabi Louvre, Louvre- museum
– Guillaume Herbaut, fotograaf, stichtend lid van het agentschap Oeil Public
– Fabrice Hergott, directeur van het Musée d’art moderne van de stad Parijs
– Jean-Luc Marty, uitgeversdirecteur en hoofdredacteur van het magazine Géo
– Alain Mingam, fotojournalist, tentoonstellingscommissaris en agent
– Vivienne Walt, correspondent Time Magazine
– Vanessa Von Zitzewitz, fotograaf

Het nieuwe evenwicht van de wereld van morgen wordt vooral beslist in de zones waar gewapende conflicten heersen. Om die reden is het thema dat wordt voorgesteld voor de editie 2009 van de Prix Carmignac Gestion du Photojournalisme: De Gaza-strook

De fotojournalist beslist zelf over de manier waarop hij dit thema verwerkt: hij of zij kan bijvoorbeeld een politieke, economische sociale of culturele invalshoek kiezen.

Het reportagevoorstel zal worden geselecteerd aan de hand van volgende criteria: het engagement van de fotojournalist, de relevantie van het onderwerp in het kader van de waarden van de prijs en het voorgestelde thema, de originaliteit van het onderwerp, de samenhang van de reportage en de verwerking van het beeldmateriaal.

De jury zal op 23 oktober 2009 beslissen over de Laureaat, die zijn reportage uiterlijk op 2 april 2010 zal moeten indienen.

Carmignac Gestion in het kort Carmignac Gestion, opgericht in 1989 door Edouard Carmignac, is sinds 1984 wisselagent en behoort momenteel tot de belangrijkste onafhankelijke beheersmaatschappijen van Europa. Het aandelenkapitaal is volledig in handen van het management en de werknemers. De verdeling van het aandeelhouderschap weerspiegelt de onafhankelijkheid van de onderneming en de ondernemersgeest van de medewerkers. Meer dan 20 miljard euro activa onder beheer, Carmignac Gestion heeft een aanbod ontwikkeld van 19 beleggingsfondsen, bestaande uit aandelen, obligaties en diversen activaklassen, alsook een beheer onder mandaat om aan de aandacht van de beleggers te kunnen voldoen. Onze fondsen worden ook gecommercialiseerd in 8 Europese landen: Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, België, Italië, Duitsland, Spanje en Nederland. De maatschappij heeft sinds januari 1999 een dochtermaatschappij voor vermogensbeheer, die gevestigd is in Luxemburg en heeft in 2008 een bureau geopend in Madrid en Milaan.
Download aanvraagformulier