Aad Spanjaard publiceert ‘Aftermath’

De voormalige popfotograaf Aad Spanjaard publiceert op 2 december zijn vierde boek, ‘Aftermath, 20 jaar pophistorie door de lens van de camera’. De bassist van de Golden Earring, Rinus Gerritsen, neemt het boek op zondag 2 december in ontvangst in het Rock Art Museum in Hoek van Holland.
– door Hans ten Boer

Het boek is een terugblik op Spanjaards tijd als popfotograaf in de jaren ’70 en ’80. In het boek zijn foto’s verzameld van Queen, Abba, The Police, The Rolling Stones, Rod Stewart, Normaal en Dolf Brouwers.

Daarnaast beschrijft Spanjaard hoe bepaalde foto’s tot stand kwamen. Hij schrijft over een foto van Herman Brood in een achtbaan op een Duitse kermis en over een legendarisch concert van de Sex Pistols in 1977.

Aad Spanjaard fotografeerde voor platenmaatschappijen, maar ook voor tijdschriften als Muziek Expres en Hitkrant. Spanjaard was popfotograaf van 1975-1995. Als auteur gaf hij eerder de reisgidsen Historische route Normandië; in de voetsporen van de geallieerden en Historische route Verdun; het slagveld en de omstreken uit.