Aantal inzendingen Pride Photo Award stijgt flink

Met 1750 inzendingen van 209 fotografen uit 40 landen is de tweede editie van Pride Photo Award een groot succes, zo meldt de organisatie. Afgezet tegen ruim 1400 inzendingen in 2011 is dat een stijging van 25%. De wedstrijd sloot op zaterdag 7 juli.
Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd rond seksuele- en gender diversiteit. Voor de wedstrijd van 2012 konden foto’s worden ingestuurd in de categorieën Gender, Documentair, Open en de themacategorie Kameleons/Dubbel leven. De meeste foto’s, ruim 600, kwamen binnen in de Open categorie. In de overige categorieën werden elk ongeveer 400 foto’s ingezonden.

De spreiding van nationaliteiten van de deelnemende fotografen is dit jaar groter dan in de voorgaande editie. Er kwamen vooral meer inzendingen vanuit Amerika, West Europa en Azië. Hiermee bewijst Pride Photo Award een echte internationale fotowedstrijd te zijn.

Op zondag 15 juli komt de internationale vakjury naar Amsterdam om de winnende foto’s van 2012 te selecteren. De jury staat onder leiding van voorzitter Christian Caujolle uit Frankrijk. De winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 19 juli 2012.