Aanval

Slechts af en toe duiken ze op: foto’s van fotograferende fotografen. Op deze foto staat een fotograaf, maar hij fotografeert niet. Hoe we dan weten dat het een fotograaf is? Omdat hij vooral zijn fototoestel beschermt en omklemt terwijl hij van achteren flink wordt belaagd.

De aanval komt van een blackbird. Fotograaf Arthur French, bijgenaamd Happy omdat zijn gezicht van nature nu eenmaal altijd op ongelukkig staat, wordt er die 13e mei door zijn krant op uit gestuurd om in een industriewijk van Seatlle agressieve vogels vast te leggen. Die zouden rondom een brandweerkazerne op straat compleet de macht hebben overgenomen. De tip komt van de dienstdoende brandweermannen ter plaatse, maar op de foto valt er geen één te bespeuren. Begrijpelijk zelfs.

Ondertussen nemen de vogels fotograaf French dan maar te pakken. De aanval is gericht op zijn schedel, daar komt weer zo’n duikvlucht alias bombardement. Collega-verslaggeefster Anne Steward vergeet pen en papier, grijpt een reservecamera en voegt daarmee aan de schrale rij fotografenfoto’s een stevig exemplaar toe. French is dan al zes keer hard op zijn kop gepikt.

Arthur French was trouwens befaamd om zijn truckfoto’s. Zo wist hij veel betere sneeuwstormfoto’s te maken dan zijn rivalen, simpelweg door nog wat zwarte inkt op zijn negatieven te spatten…

schoenendoos0
Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.