Aarsman kiest kunst voor Stedelijk

Het Stedelijk Museum Amsterdam vraagt fotografen, filmers en beeldend kunstenaars die in Nederland wonen, werk in te sturen. Dat werk zal worden beoordeeld in het kader van de gemeentelijke kunstaankopen. Hans Aarsman treedt op als gastcurator.
Met de keuze voor Aarsman geeft het Stedelijk een duidelijke richting aan, want de gastcurator schrijft: ‘Fotografie en film die tot stand is gekomen zonder autonoom werk te willen zijn, zonder per se een publiek in gedachten. Eerder om iets te registeren dan om een artistiek beeld te maken. Dat zijn de uitgangspunten van Off the Record. Het kan materiaal zijn dat niet zelf is gemaakt, foto’s of films die zijn gevonden, een verzameling. Vanuit een ander perspectief, later en ergens anders, blijkt pas de waarde ervan.’

De jaarlijkse Gemeentelijke Kunstaankopen vallen sinds 1995 onder veranwoordelijkheid van het Stedelijk Museum. Ieder jaar staat een vooraf bepaalde kunst- of vormgevingsdiscipline centraal. De museumdirectie benoemt de jury, bestaande uit een gastcurator, een conservator van het Stedelijk Museum en drie externe deskundigen.

De geselecteerde werken worden getoond op een tentoonstelling in het centrale paviljoen op de Art Amsterdam van 13 tot en met 17 mei 2009.

Meer: Stedelijk Museum