A’dams Grafisch Atelier biedt analoge doka

Na jarenlang met verschrikkelijk veel plezier in de Jordaan hebben mogen verblijven heeft het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA) er voor gekozen zich te vestigen in de Kolenkitbuurt in de voormalige HTS in Amsterdam West. ‘We zijn zeer verheugd dat we kunstenaars, grafici en fotografen een plek kunnen bieden waar zij hun experimenten en grafische productie onder optimale condities voort kunnen zetten’, zo lezen we in een persbericht. Nieuw is het aanbod van de analoge doka.
Het bericht meldt verder:

Het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA) biedt kunstenaars een goed geoutilleerde werkplaats met deskundige ondersteuning om in eigen beheer werk te maken en te experimenteren.

Ieder jaar maken zo’n 200 kunstenaars/ontwerpers gebruik van de werkplaats van het AGA, waarvan een derde afkomstig is uit het buitenland.

Na jarenlang met verschrikkelijk veel plezier in de Jordaan hebben mogen verblijven heeft het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA) er voor gekozen zich te vestigen in de Kolenkitbuurt in de voormalige HTS in Amsterdam West. We zijn zeer verheugd dat we kunstenaars, grafici en fotografen een plek kunnen bieden waar zij hun experimenten en grafische productie onder optimale condities voort kunnen zetten.

Aanleiding van de verhuizing is de bezuiniging voorvloeiend uit het Kunstenplan van afgelopen jaar. Het AGA heeft echter zijn structurele subsidie weten te behouden en ziet de vestiging op de nieuwe lokatie in de Kolenkit als een uitgelezen kans om meer samen te werken met creatieve organisaties in de buurt zoals Cascoland, Designarbeid, om gezamenlijk nieuwe initiatieven te ontwikkelen. AGA continueert de samenwerking met culturele instellingen en organisaties, nationaal en internationaal; o.a. Rijksakademie, de Waag, Het Rembrandthuis, het ROC Art + Design, Het CBK Amsterdam.

In de broedplaats Ferdinand Huyck heeft het AGA de gymzaal van de HTS en twee lokalen in gebruik. In korte tijd zijn deze ruimtes ingericht tot nieuw grafisch atelier en laboratorium voor kunstenaars, ontwerpers en fotografen. De authenticiteit van de Gymzaal – de ringen, de baskets en de rekken nog aan de muur – past bij de dynamiek van het AGA.

Het multifunctionele karakter van de tentoonstellingsruimte en de mooie digitale ruimte sluiten goed aan bij ambitie van AGA. Het AGA verkoopt producten, die in de studio worden gemaakt via de webshop en via Printing on Demand. En verhuurt vergaderruimte, ‘flexplekken’ en ruimte voor masterclasses. Nieuw is het aanbod van de analoge doka, ook inspelend op de behoefte van de fotograaf zelf invloed te hebben in het productieproces.

Een ‘eetbare’ verfplanten tuin is in aanleg. Daarnaast is er voldoende plek voor al onze andere activiteiten, zoals masterclasses, Artist in Residence en exposities.

www.amsterdamsgrafischatelier.nl