Advocaat maant media over gebruik foto verdachte W.S.

Advocaat mr J. Knoester overweegt gerechtelijke stappen wanneer diverse media niet stoppen met het publiceren van het portret en de volledige naam van de van moord verdachte tbs’er W.S.
Op basis van recente jurisprudentie concludeert de advocaat dat er sprake is van onrechtmatig handelen door het portret en volledige naam van de verdachte naar buiten te brengen. Hij denkt na over gerechtelijke stappen wanneer de media, waaronder de NOS, daar mee doorgaan.

De NOS liet weten niet onder de indruk te zijn van de waarschuwing, omdat de overheid vier dagen lang naam en foto in de openbaarheid bracht en dat daarmee zijn privacy al geschonden is.

W.S. was ontsnapt tijdens een begeleid weekendverlof en in het kader van de opsporing is toen op televisie en in de kranten zijn portret en volledige naam getoond en genoemd.

De NOS meent daarom rechtmatig te handelen en stelt dat zij de foto en naam niet automatisch plaatsen, maar alleen gebruiken wanneer dat voor de berichtgeving relevant is.

Afgelopen vrijdag heeft Knoester ook een klacht ingediend vanwege het feit dat W.S. voortdurend door camera’s wordt bewaakt en dat hij de facto geïsoleerd wordt in het huis van bewaring Demersluis in Amsterdam.

De cameras zijn geplaatst omdat W.S. suïcidaal zou zijn, iets wat niet overeenkomt met de conclusies van de psycholoog die hem bij binnenkomst in het huis van bewaring onderzocht.