Agentschap Inn opent donderdag tentoonstelling

Inn – home for photography and ideas bestaat nu een jaar en viert dat met een verantwoording van zijn intenties, zo meldt ons het persbericht: ‘Het doet dat helder en duidelijk, open en direct, en onontkoombaar: met Inn your face!, een presentatie in ‘Home’ op de Prinsengracht.’
De tekst vervolgt:
‘Inn bestaat uit de fotografen Morad Bouchakour en Marcel Christ en uit de art consultants Marlies Neugebauer en Natasja Reeuwijk. Het jonge platform voor fotografie richt zich natuurlijk op het werk van de twee fotografen, maar omvat veel meer. Inn your face! maakt het duidelijk.
Op het eerste gezicht gaat het bij Inn om een samenwerkingsverband van twee volkomen verschillende fotografen.

Morad Bouchakour (1965) richt zich in zijn werk op mensen, op het leven dat ze leiden, de stemming die ze uitstralen, op het verhaal dat ze vertellen in hun houding, gezichtsuitdrukking en hun lichaamstaal. Zijn werk is contemplatief en verhalend tegelijk, er zit een grote emotionele diepte in. Hij benadert zijn onderwerp met liefde en begrip, niet afstandelijk maar betrokken.

Marcel Christ (1969) heeft zich gespecialiseerd in stillevens. Er zit niets van straatlawaai en straatleven in zijn fotografie. Er komen zelfs geen mensen in voor. Zijn foto’s bestaan uit zorgvuldig opgebouwde conceptuele taferelen van objecten die vaak een surrealistisch karakter hebben. Zijn werk kan puur abstract zijn of heel verhalend. Zijn foto’s doen soms heel sterk denken aan de schilderijen van Magritte, die het onmogelijke mogelijk maken.

Hun werk is heel verschillend, maar op een bijzondere manier toch ook verwant. Die verstilde objecten van Marcel Christ kunnen, als je er langer naar kijkt, toch heel menselijk zijn. Ze zijn dan met elkaar in gesprek, hebben lief, maken soms zelfs ruzie. Hij geeft zijn objecten karakter, een menselijke houding, een gezicht.

Inn your face! laat, in vrij werk en in opdrachtwerk, documentair en commercieel, die ontwikkeling zien het werk van deze twee fotografen, maar het houdt veel meer in. Het toont ook werk van anderen* met wie zij zich verwant voelen, de wederzijdse inspiratie die er met anderen is ontstaan. Het is in beeld en opzet een impressie van het platform dat Inn wil zijn in een continue debat over fotografie. Inn heeft in dit afgelopen jaar een eigen identiteit ontwikkeld met presentaties en discussies, met het uitwisselen van ideeën en het leggen van nieuwe contacten, wereldwijd, van Amsterdam tot New York. Zo is Inn your face! niet alleen een tentoonstelling, maar vooral een presentatie van de idealen en ideeën die bij Inn leven.

* van onder andere: Wendelien Daan, Raoul Deleo, Koen Hauser, Dana Lixenberg, Maurice Scheltens en anderen.

Home
Prinsengracht 548
Amsterdam

Informatie:
Inn@inn-amsterdam.com
020 4352090
• www.inn-site.com