Agentschap NEL failliet

Het foto-agentschap NEL is vorige week failliet verklaard, zo meldt de Volkskrant. De vorderingen bedragen circa 2,5 ton. Onder de schuldeisers bevinden zich ook de aangesloten fotografen.
NEL was het agentschap van Nelleke Strijkers, met vestigingen in New York en Amsterdam. Het bedrijf hoorde tot de toonaangevende bureaus die op het snijvlak opereren van reclame-, magazine-, en kunstfotografie. NEL-fotografen werkten onder meer voor Vogue, Dazed And Confused, Saatchi, Nike, G-Star en Sony.

Tot de aangesloten fotografen behoorden Morad Bouchakour, Marcel Christ, Lukas Göbel, Evi Keller, Gustavo di Mario, Martien Mulder, Annabel Oosteweeghel en Anna Tiedink.

Volgens curator Daniël Fontijn is NEL bezweken aan een ambitieuze opzet. De zaak raakte in een stroomversnelling toen vorig jaar een van de fotografen het agentschap verliet met medeneming van de door NEL opgebouwde relaties. Daardoor ontstonden interne discussies die tot het vertrek van meerdere fotografen leidden, aldus de Volkskrant. Het voeren van een bureau met zes medewerkers werd zo onbetaalbaar.

De website van NEL is nog online: www.nel.nl.