AKI organiseert forum over de fotograaf, het beroep en het onderwijs

De AKI in Enschede organiseert woensdag 11 november a.s. een forum met de provocerende titel “The last Photographer”. Hoofddoel van deze dag is uiterst open en ‘belangeloos’ te discussiëren over de toekomst van de professionele fotografie.

Belangeloos, omdat de AKI zelf geen studierichting Fotografie heeft, maar veel interessante fotografen als docent aan zich heeft weten te binden.

Maar waarom geven zij hier dan les? Is er iets in de curricula van bestaande fotografie-opleidingen wat deze groep niet bevalt? In een groter verband kun je je vervolgens afvragen of de fotograaf zich überhaupt nog wel thuis voelt in de fotografie. Is het vakgebied inmiddels niet te groot en te diffuus geworden, of is de fotografiewereld juist alleen met zichzelf bezig?

Deze en andere relevante stellingen komen aan bod op 11 november van 11.00-16.30 uur in Enschede.

De dag wordt opgebouwd in drie discussies, zogenaamde cirkels, ingeleid door fotografen tevens docenten aan de AKI:
• De eerste cirkel is die van de fotograaf zelf, hoe hij/zij zich verhoudt tot de wereld en de eigen professie. ”Is dit nu waar ik dacht dat het allemaal om ging toen ik fotograaf werd?” Dit thema wordt geïntroduceerd door Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat.
• De tweede cirkel is die van het vak van fotograaf, kun je nog wel geld verdienen met fotografie? En welke rol speelt je eigen autonomie daarin? Dit thema wordt ingeleid door Arjan Benning en Rein Janssen.
• De derde cirkel is die van het onderwijs. Kun je als fotograaf (nog) wel een bepaalde waarde overdragen aan studenten, en zo ja welke waarde is dat dan? Deze cirkel staat onder toezicht van Bert Teunissen.

Het geheel wordt gemodereerd door Edie Peters (oprichter PhotoQ).

Aansluitend op de discussies wordt nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Een evt. lunch is (tegen betaling) verkrijgbaar bij onze kantine.

Aanmelden kan via a.tol@artez.nl. Deelname is gratis.
De AKI, alweer 3 jaar gevestigd in de wijk Roombeek, is te vinden aan de Hulsmaatstraat 35 in Enschede.