Alisa Resnik wint European Publishers Award for Photography 2013

De winnaar van de European Publishers Award for Photography 2013 is de Russisch-Duitse fotografe Alisa Resnik met haar project One Another. Het boek zal worden gepubliceerd in de herfst van 2013 door vijf uitgevers, in vijf talen. De formele presentatie zal plaatsvinden in het Recontres D’Arles tijdens de openingsweek in juli in het Théâtre Antique.
De European Publishers Award For Photography is een initiatief om publicatie van hedendaagse fotografie te stimuleren. De prijs zal dit jaar voor de twintigste keer worden uitgereikt. De competitie is een samenwerking tussen vijf Europese uitgevers: Actes Sud (Frankrijk), Blume (Spanje), Dewi Lewis Publishing (Groot-Brittannië), Kehrer Verlag (Duitsland) en Peliti Associati (Italië). Zij zullen het winnende project uitgeven in boekvorm.

De jury bestond uit vijf uitgevers: Benedictus Rivero (Actes Sud), Leopoldo Blume (Blume), Dewi Lewis en Caroline Warhurst (Dewi Lewis Publishing), Mario Peliti (Peliti Associati), en Klaus Kehrer (Kehrer Verlag). Gastjurylid was Celina Lunsford, artistiek directeur van het Fotografie Forum Frankfurt. Kehrer Verlag is projectleider in 2013.

Alisa Resnik combineert in haar fotoseries voornamelijk foto’s die ’s nachts zijn gemaakt in St. Petersburg en Berlijn. Voor Resnik is fotografie de manier om een moment stop te zetten, om dieper in de onuitsprekelijke werkelijkheid te kijken en om over de gewoonlijk pijnlijke kloof te stappen tussen het onderwerp en voorwerp, aldus het persbericht.

www.europhotobookaward.eu