Amy Wolff curator van 4de editie Slideluck Amsterdam

Komende zondagmiddag vindt alweer de vierde editie plaats van Slideluck Amsterdam, een evenement geheel in het teken van eten en fotografie. Na Paul Kooiker (winnaar van de Prix de Rome), Edie Peters (oprichter PhotoQ) en Erik Kessels (KesselsKramer) treedt dit maal Amy Wolff van PDN (Photo District News) in New York op als curator. Zij stelt een programma samen onder de noemer ‘Space’, met werk van door haar geselecteerde kunstenaars en fotografen uit de archieven van Slideluck wereldwijd.

Het concept van Slideluck (voorheen Slideluck Potshow) is simpel: bezoekers nemen zelfgemaakt eten mee en met al die gerechten wordt een gigantisch buffet gecreëerd, waar iedereen zich te goed aan kan doen. Na afloop van het buffet is het tijd voor diashows van internationale en lokale, bekende en onbekende fotografen. De afgelopen drie edities vonden plaats in Pakhuis de Zwijger en De Oude Kerk. De locatie voor de najaarseditie in september is Felix &Foam.

Curator Amy Wolff
Voor deze editie werd gekozen voor een curator uit New York. Amy Wolff is photo editor bij Photo District News en medeoprichter van Co-Edit. Als photo editor is ze gewend heel veel foto’s te zien en beoordelen, vandaar dat zij de vraag van team Amsterdam als een uitdaging opvatte: selecteer de slideshows deze keer niet uit een open call, of op uitnodiging, maar uit de archieven van veertien jaar Slideluck wereldwijd.

Over Slideluck
Slideluck Potshow startte in 2000 in de achtertuin van oprichter Casey Kelbaugh in Seattle. Nu, veertien jaar later, brengt een Slideluck-avond meer dan 1000 mensen op de been in New York en blijft het netwerk van internationale steden zich uitbreiden. Er vinden edities plaats over de hele wereld. Van Mexico tot Seattle, van Parijs tot Bogotá. Overal geldt hetzelfde basisprincipe: het gemeenschapsgevoel versterken door eten en kunst.

Slideluck Amsterdam IV