Andrea Stultiens genomineerd voor GD4 photoart award

Andrea Stultiens is een van de vier finalisten van de GD4 photoaward. Samen met Jiang Jun (China), Txema Salvans (Spanje) en Tomoka Sawada (Japan) richt zij zich op het thema industrie, de maatschappij en territorium.
De internationale wedstrijd richt zich op jonge fotografen die een beurs ter waarde van 8000 euro ontvangen om hun project op te starten. Uit de vier series zal de jury een winnaar kiezen die de award in ontvangst mag nemen. Het werk van de finalisten is te zien op een expositie in Bologna en zal gepromoot worden op fotofestivals over de hele wereld.

Stultiens heeft het project History in Progress Uganda opgezet, met als doel de discussie over fotografie uit de Ugandese geschiedenis aan te gaan. Hiermee wil zij een ander beeld over de cultuur van Uganda schetsen dan gangbaar is. Op deze manier hoopt ze de geschiedenis van het land beter begrijpelijk te kunnen maken. “Met deze prijs zou ik nieuw werk kunnen maken voor dit project”, aldus Stultiens.

De GD4 photoartwedstrijd is opgericht in 2007 met als doel het werk van jonge fotografen te promoten en een platform te creeëren voor industriële fotografie. De foto’s moeten een deel van de permanente collectie gaan vormen van het museum van GD compagnie, een historisch machineproducent in Bologna. Het museum wil op deze manier een ontmoetingsplek worden tussen creativiteit en technologie.

www.gd4photoart.com
www.andreastultiens.nl