Anne Geene wint New Talent Photography Award

Donderdag 18 september heeft de Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren aan Anne Geene de New Talent Photography Award uitgereikt. Van de vijf finalisten was Geene met haar werk ‘Modifications’ degene die er het beste in is geslaagd om het thema “Vooruitstrevend” met fotografie te verbeelden. Geene wint hiermee een meerdaagse workshop op fotografiebeurs Paris Photo onder begeleiding van Marcel Feil, artistiek adjunct-directeur FOAM. Maurice van Es won de publieksprijs met ‘Fire’. Met deze award ondersteunt ING Private Banking nieuwe en talentvolle fotografen bij de opstart van hun carrière.

Een andere blik op de werkelijkheid
Volgens de vakjury heeft Anne Geene precies dat gedaan, wat van een fotograaf mag worden verwacht. Haar werk geeft een andere blik op de werkelijkheid van de dingen om ons heen. De realiteit van de straat en eigenwijsheid van de natuur gekoppeld aan een scherpe blik en verbeeldingskracht gaan hierin hand in hand. Geene gaat in november naar de toonaangevende fotografiebeurs Paris Photo en krijgt daar de gelegenheid om zich op tal van aspecten te ontwikkelen als kunstenaar. Nieuw dit jaar was de publieksprijs. Op Linkedin kon door iedereen worden gestemd op het favoriete werk. Maurice van Es haalde op deze manier de meeste stemmen binnen en verdient hiermee een kunstopdracht van de ING.

Foto Maurice van Es
Foto Maurice van Es

Stimulans voor fotografietalent
Nederland heeft een naam hoog te houden op het gebied van fotografie. Daar is ING Private Banking trots op. Om deze positie te behouden en verder te ontwikkelen, is het noodzakelijk om te investeren in nieuw talent. Daarom heeft ING Private Banking vorig jaar het initiatief genomen tot de New Talent Photography Award. Met deze award biedt ING recent afgestudeerde fotografen een podium voor hun talent zodat zij hun werk bekend kunnen maken bij een breed publiek. ING Art Management heeft de vijf finalisten voorzien van alle expertise en knowhow die ze nodig hebben als startende kunstenaars.

www.ing.nl/nieuws