Annie Leibovitz heeft burenruzie

De succesvolle Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz verwaarloost haar dubbele pand in Greenwich Village in New York zodat ze er over een tijdje iets nieuws kan neerzetten. Dat is de grote vrees van een aantal buurtbewoners. ‘Annie: not a pretty picture’ meldde een bord bij een kleine demonstratie.
De buurt telt nu nog een aantal historisch belangrijke huizen die rond 1830 zijn gebouwd. Leibovitz kocht enkele jaren geleden een dubbel pand met drie verdiepingen aan 755 en 757, Greenwich Street.

Volgens een verslag in de New York Times zijn ramen van het huis dichtgetimmerd met planken en ondersteund met roestige ijzeren ankers. Ook zijn er schoorsteen van het dak verwijderd en is een kelder uitgegraven. Voor een belendend pand dat hierdoor in de vernieling raakte, eiste de eigenaar aanvankelijk 15 miljoen dollar schadevergoeding, maar later kocht Leibovitz het over voor een onbekend bedrag.

De advocaat van Leibovitz zegt dat de fotografe niets liever wil dan de panden opknappen. De vergunningen zouden binnen zijn om binnen een week de restauratie aan te vatten.