ANP en Pro Shots lanceren gezamenlijk fotomerk

Persbureau ANP en sportfotobureau Pro Shots gaan intensief samenwerken. Na de winterstop komen ze met een gezamenlijk merk voor voetbalfotografie: ANP Pro Shots. Het ANP en Pro Shots willen hun leidende positie in de professionele markt voor voetbalfoto’s verder versterken door gezamenlijk een breed fotoaanbod van alle wedstrijden en alle journalistiek relevante randzaken in het Nederlands betaald voetbal aan te bieden, aldus een persbericht.
Het bericht vervolgt:

Het nieuwe merk is voor alle professionele fotogebruikers beschikbaar via de beeldbank van het ANP (www.anp-photo.com). Bestaande klanten van het ANP en Pro Shots profiteren meteen van de samenwerking. Voortaan coveren de bureaus gezamenlijk álle duels in de eredivisie met twee fotografen, wat een grote verscheidenheid aan beeld per wedstrijd oplevert. Daarnaast gaat de beeldbank van het ANP voor het eerst ook toegang bieden tot een compleet archief met eerstedivisiefoto’s. Klanten van het ANP kunnen zich desgewenst op deze dienst abonneren.

Het ANP en Pro Shots denken met hun samenwerking bij te dragen aan het behoud van kwaliteit in de voetbalfotografie. ANP Pro Shots streeft behalve een breed aanbod ook hoge kwaliteit na.

Behalve een groter aanbod aan kwaliteitsfoto’s gaan de beide bureaus ook innovatieve beeldproducten maken, onder meer voor publicaties op tablets zoals de iPad. Daarbij valt te denken aan bewegende infographics, slideshows en 360-graden-foto’s. De bedoeling is om in de eerste helft van 2011 de eerste producten op dit gebied te lanceren.

Over Pro Shots

Pro Shots is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste specialistische bureaus in Nederland in de niche van de sportfotografie. Vanuit het hoofdkantoor in Diemen wordt een vaste groep van twintig beroepsfotografen aangestuurd. Daarnaast maakt Pro Shots deel uit van een internationaal netwerk van sportfotoagentschappen. Daarmee heeft Pro Shots de beschikking over een archief van bijna zeven miljoen nationale en internationale sportbeelden.

Over ANP Foto

ANP Foto is de fotodienst van het Algemeen Nederlands Persbureau en covert met een kern van tientallen fotografen en een paar honderd correspondenten 24/7 al het landelijke nieuws, wat een dagelijkse stroom van meer dan honderd eigen nieuwsfoto’s oplevert. Daarnaast is ANP Foto mede-eigenaar van het internationale fotopersbureau EPA en exclusief agent in Nederland van de fotodienst AFP en een groot aantal andere fotobronnen. Zodoende kunnen er elke dag 5500 internationale foto’s worden toegevoegd aan de ANP-beeldbank, die inmiddels zes miljoen beelden telt.

www.proshots.nl