ANP neemt Capital Photos over

Capital Photos gaat haar fotoactiviteiten uitvoeren in samenwerking met ANP Photo bv, onderdeel van het Algemeen Nederlands Persbureau ANP. ‘Met deze bundeling van professionele vakkennis en faciliteiten ontstaat één van de meest vooraanstaande all round bureaus voor professionele beeldgebruikers, met een bijna onbeperkt aanbod van opdracht- en archieffotografie,’ aldus het persbericht.
Capital Photos, één van de marktleiders op het gebied van opdrachtfotografie voor bedrijven en organisaties, wordt een zelfstandig werkend onderdeel van ANP Photo.

De naam Capital Photos wordt gehandhaafd. Het management blijft in handen van fotograaf Ruud Taal, die het bedrijf oprichtte in 1972.

ANP Photo is de grootste leverancier van journalistieke fotografie uit Nederland en internationaal via EPA en AFP. De online beeldbank van ANP Photo, het meest geraadpleegde fotoarchief in Nederland, bevat ruim drie miljoen foto’s van de meest uiteenlopende onderwerpen.

Eén van de andere speerpunten van de nieuwe combinatie is het maken van publiciteits- en PR-foto’s voor opdrachtgevers, alsmede de distributie ervan naar de media via de netwerken van ANP Photo en Capital Photos.

Capital Photos heeft 7 personeelsleden in vaste dienst, die allen vanuit de vestigingsplaats Schiphol-Oost werkzaam zullen blijven.

ANP Photo telt 50 medewerkers.

De overnameovereenkomst werd vandaag ten kantore van het ANP te Rijswijk getekend door Bas van Beek, directeur van ANP Photo bv, en Ruud Taal.