Antoine d’Agata opent Machiel Botman

De Franse fotograaf Antoine d’Agata opent komende donderdag de expositie met werk van Machiel Botman in de HUP Gallery in Amsterdam.
Het persbericht:

Van 22 september t/m 10 november 2005 toont HUP Gallery in Amsterdam nog niet eerder vertoond werk van fotograaf Machiel Botman tijdens de expositie Drifting. De foto’s zijn gemaakt in de periode 1978 t/m 2005 en komen tevens terug in de gelijknamige catalogus die Botman speciaal voor de expositie in samenwerking met HUP heeft uitgebracht.

‘Het is een eigenaardige gewaarwoording naar een foto te kijken en op hetzelfde moment de indruk te hebben dat deze zich voor je ogen ontvouwt en voor jou persoonlijk bestemd is. Als een onverwacht cadeau. Deze gratis magie vind je in de wereld van Machiel Botman,’ aldus Brigitte Ollier in de Libération van 8 oktober 2004 over de tentoonstelling ‘Rainchild’ bij de FNAC Forum des Halles.

Het werk van Machiel Botman is zeer persoonlijk, autobiografisch en ontstaat veelal intuïtief. Met zijn foto’s draagt Botman uit wat een plek of persoon bij hemzelf oproept. Daardoor ontstaat een warm en intiem beeld dat voorheen voor anderen verborgen lag. Bovendien Bovendien toont HUP Gallery een kleine selectie van bekende werken van Machiel Botman uit zijn eerste twee boeken Rainchild en Heartbeat.

Collectors item
De expositie Drifting is t/m donderdag 10 november 2005 te bezichtigen aan de Tesselschadestraat 15 te Amsterdam. De opening vindt plaats op donderdag 22 september van 18.00 tot 20.00 uur. Machiel Botman is tijdens de opening aanwezig en signeert dan de catalogus Drifting die voor twintig euro in de bookshop van The HUP Gallery verkocht wordt. Naast de standaardeditie van de catalogus komt ook een speciale, genummerde uitvoering inclusief gesigneerde print (in een gelimiteerde oplage van vijfentwintig exemplaren) uit. Dit collectors item kost 250 euro.