Anton Corbijn aan de slag voor kinderpostzegels

Anton Corbijn is dit jaar de ontwerper van de kinderpostzegels, zo lezen we in de Volkskrant. In spetember komt de 65ste editie uit, waarvoor Corbijn fotografeeerde in Ethiopië bij een onderwijsproject dat de Stichting Kinderpostzegels Nederland daar steunt.
Het nieuws komt van Rabia Alibaks van de stichting: ”Het wordt snel vergeten dat de opbrengsten van de kinderpostzegelactie naar goede doelen gaan. Dat wilden we graag laten zien.’ Ze voegt toe dat het nog niet bekend is hoe de zegels er komen uit te zien. Corbijn is vrij in de vormgeving. ‘Hij kan het op het laatste moment veranderen,’ zegt Alibaks in de Volkskrant.

Corbijn maakte eerder de ‘kortste speelfilm ooit’ voor een postzegel die in 2010 is uitgegeven, waarin we – met een windmolen op de achtergrond – actrice Carice van Houten op een vinger zien bijten.

In 2001 gebruikte de post een foto van Anton Corbijn voor een 80 cent-zegel, naar een ontwerp van Irma Boom (zie bovenstaande afbeelding). Onder de titel Tussen twee culturen zien we een portret van de modellen Christy Turlington en Naomi Campbell.