Anton Corbijn en Berend Strik voor het goede doel

Beeldend Kunstenaar Berend Strik en fotograaf / filmmaker Anton Corbijn hebben voor ZAM magazine samengewerkt aan een kunstdruk: ‘Mandela Landscape’. De opbrengst komt ten goed aan het tijdschrift en het daarmee verbonden platform voor Afrikaanse fotografie, journalistiek en design.
Corbij portetteerde Nelson Mandela in 2003. De foto, met op de achtergrond een Afrikaans gebergte, gebruikte Berend Strik als uitgangspunt voor zijn borduurwerk, de techniek waardoor hij internationale bekenheid geniet. In Mandela Landscape versmelten de geportretteerde en het lanschap als het ware.

Her resultaat wordt als kunstdruk in een oplage van tachtig exemplaren te koop aangeboden. Daarnaast zal een exemplaar worden geschonken aan de Nelson Mandela Foundation in Johannesburg. De kunstdrukken zijn gemaakt door Bernard Ruygrok. Ruygrok excelleert in de (digitale) piezografische druktechniek. Het portret van 80x80m is afgedrukt op Hahnemuhle papier en vervolgens persoonlijk gesigneerd en genummerd door de kunstenaars.

specificaties
Formaat: 80 x 80 cm, dubbelzijdig. (origineel werk is 1 x 1 m, dubbelzijdig)
Oplage: 80 exemplaren, gesigneerd en genummerd.
Druktechniek: Piezografie.
Papiersoort: Hahnemuhle, White Velvet 270gr.
Prijs: €2000 exclusief BTW, afhandelings- en verzendkosten.

Informatie en bestellen: www.zam-magazine/mandelalandscape