Anton Corbijn hangt volgend jaar in twee Haagse musea

Het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum Den Haag brengen van 14 maart t/m 21 juni 2015 tentoonstellingen van fotograaf/regisseur Anton Corbijn. Het overzicht Hollands Deep is te zien in het Gemeentemuseum, de tentoonstelling 1-2-3-4… in het belendende Fotomuseum.

Hollands Deep (op zijn Engels, vandaar de dubbele ee) geeft in circa 200 werken een overzicht van het oeuvre van Corbijn vanaf de jaren 70 tot heden. Anton Corbijn is samen met Franz Kaiser, hoofd tentoonstellingen van het Gemeentemuseum curator. Er verschijnt een oeuvre-catalogus.

De tentoonstelling 1-2-3-4… (als one-two-thee-four aftellen voordat een band de muziek inzet)  bevat een grote hoeveelheid – en vaak nooit eerder getoond – materiaal uit het archief van Corbijn over de bands waarmee hij heeft gewerkt, van de Haagse band Golden Earring tot U2 en Cold Play. Anton Corbijn is hiervan samen met Wim van Sinderen curator. Er verschijnt een dik eenmalig tijdschrift als catalogus.

Corbijn – die volgend jaar mei 60 jaar wordt – onderhoudt goede banden met Den Haag. Hij woont en werkt er – als hij tenminste in Nederland is – en hij ontwierp jaren geleden een logo voor de gemeente.

Op 4 september gaat in bioscopen in verschillende steden in Nederland Corbijns nieuwe speelfilm A Most Wanted Man in première.

Website A Most Wanted Man