Anton Corbijn (of Maarten?) fotografeert Rutger Hauer voor schoenen en aids-hulp

Het kan lastig zijn als twee broers hetzelfde beroep uitoefenen. Anton en Maarten (alias Corb!no) Corbijn zijn beiden fotograaf en zo nu dan ontstaat er verwarring over wie het gaat, wie de fotograaf achter de foto is, wat ook komt omdat ze beiden bekende mensen fotograferen.
Anton Corbijn heeft in samenwerking met Rutger Hauer en Van Bommel Schoenen een mediacampagne ontwikkeld om ‘The Rutger Hauer Starfish Association’ meer naamsbekendheid te geven. Deze organisatie biedt hulp en zorg aan kinderen en zwangere vrouwen met HIV/AIDS. Ben je op de site van ‘Starfish Association’ en druk je op de link voor Anton Corbijn, dan beland je op de site van zijn broer. Het blijkt dus dat zelfs de opdrachtgever moeite heeft om de heren Corbijn uit elkaar te houden.

De broers Floris en Reynier van Bommel wilden hun bedrijf onder de aandacht brengen en zochten, alweer twee jaar geleden, contact met Rutger Hauer. Hauer was ook op zoek naar wegen om zijn organisatie meer naamsbekendheid te geven. Een jaar later kwam Anton Corbijn, verantwoordelijk voor de fotografie, bij de groep en samen hebben ze de reclamecampagne ontwikkeld.

In 2000 werd ‘The Rutger Hauer Starfish Association’ opgericht. Rutger Hauer schrijft op de website van de organisatie dat hij iets wilde doen tegen HIV/AIDS na hij de gevolgen van deze nare ziekte meerdere malen onder ogen had gekregen.

‘Starfish’ is afgeleid van een Indiaanse legende waarin gezegd wordt dat ‘als je een man een vis schenkt, je hem voedsel voor een dag geeft, maar als je hem leert vissen, kan hij de rest van zijn leven zelf voor voedsel zorgen’.

De reclamecampagne loopt van februari tot en met april en zal in Nederlandse en Belgische kranten en tijdschriften te zien zijn.

• Meer informatie: http://www.vanbommel.nl/