Antwerpen: 98% Belgian: Andy Wauman – Fleur Boonman bij Gallery 51

Gallery 51 in Antwerpen legt de focus volledig op fotografie, als enige internationaal georiënteerde gallerie in België. Daarbinnen is de breedte divers van klassiek tot eigentijds, met een duidelijke eigen interpretatie en visie. Eigenaar Roger Szmulewicz weet de fijne lijn tussen gevestigde namen en beloftevol talent hiervoor prefect te vinden. Eerder presenteerde Gallery 51 een selectie jong talent, op dit moment is er een duo-presentatie met nieuw werk van Andy Wauman en Fleur Boonman. En voor het eerst toont deze galerie twee bijkomende kunstwerken, die los staan van fotografie, door Andy Wauman naast een videoprojectie van Fleur Boonman.
Groots, contrastrijk en enkel zwart-wit. Andy Wauman manipuleert logo’s en symbolen met een duidelijke verwijzing naar straatcultuur, fotogenieke graffiti, of een spel met iconen. Als een statement dat op de toeschouwer wordt geprojecteerd. “Verbeelding gaat altijd drie passen verder dan het statement� zegt hij hierover. Hij verbeeldt zijn visie naast fotografie ook in andere disciplines, vormvrij en driedimensionaal. Twee grote fotoafbeeldingen nemen momenteel bijna volledig de begaande grond van deze galerie in.

Portable Art, intieme portretten en evolutie van felle naar gedekte kleuren. Fleur Boonman fotografeert overal tijdens haar reizen. Felle, intense kleuren en een fascinerend camerastandpunt zorgen voor intieme portretten van vrienden en collega-kunstenaars. Aangevuld met vrijwel onherkenbare zelfportretten na de serie ‘Me Because Of You’ en een nieuwe serie Portable Art. Opvallend handzame formaten voor een met zorg gekozen selectie in een bijpassend doosje. Haar foto’s werken als een dagboek, registrerend en indringend, momenteel met meer gemaskeerde, gedempte kleuren.

Maurits Brands

www.gallery51.com

tot 22 januari 2005