AP daagt Getty Images uit met nieuw entertainmentbureau

The Associated Press en een groep entertainmentfotografen hebben Invision opgericht, een nieuw foto-agentschap gevestigd in Los Angeles. Invision wordt de nieuwe concurrent van de dominante speler op het gebied van entertainmentfotografie Wirelmage, een entertainmentbureau dat al sinds 2007 in het bezit is van Getty Images.
Naast entertainment en rode loper-evenementen zegt Invision ook opdrachten aan te nemen voor consumentenmerken, film- en tv-studio’s en persbureaus. Volgens management directeur Dan Becker van het nieuwe bureau was Wireimage niet blij met de keuze van AP om de entertainmentbranche in te gaan.

Becker was voorheen directeur commerciële inhoud en diensten voor AP Images. Hij zegt dat Invision apart zal opereren van het AP. Tot nu toe is er slechts één vaste fotograaf aangenomen: Chris Pizello. Verder werkt Invision tot nu toe met de freelancers Matt Sayles, Evan Agostini, Jordanië Strauss, Todd Williamson, John Shearer, Jon Furniss en Casey Rodgers.

Becker zegt dat Invision gebruik zal maken van het netwerk van freelance fotografen waarover AP beschikt, maar daarnaast stelt hij dat het opbouwen van een eigen netwerk van freelance fotografen voor Invision een groot deel van de missie zal zijn. Hij baseert zijn keuze voor fotografen tot nu toe vooral op mond-tot-mond aanbevelingen om nieuw talent te ontdekken. Ze zullen gebruik maken van instapopdrachten om te toetsen of een fotograaf geschikt is of niet.

PDN: AP Launches New Entertainment Agency to Challenge Getty.