Archivo’s gebundeld

De eerste zeven afleveringen van het eigenzinnige fotomagazine Archivo zijn nu gebundeld in een map. Elke aflevering bestaat uit twee krantenkaterns op folioformaat die steeds gewijd zijn aan het persoonlijk archief van een fotograaf.
Voor Archivo selecteerden samenstellers Paul Kooiker en Willem van Zoetendaal bijzondere beelden van Harold Strak, Eva-fiore Kovacovsky, Johannes Schwartz, Daya Cahen, Paul Kooiker, Qui Yang, Kyungwoo Chun, Lee To Sang, Erik van der Weijde, Sara Blokland, Miroslav Tichy en het duo Anuschka Blommers & Niels Schumm. Daarnaast is er een aflevering over een reeks zeldzame propagandaboeken uit de collectie van Martin Parr en een overzicht van de boeken waar Van Zoetendaal als uitgever en/of samensteller en/of vormgever bij betrokken was.

De hier gebundelde series zullen waarschijnlijk nooit in deze samenstelling worden vertoond. De reeks waarin Victor & Rolf een hilarische verkleedpartij opvoeren voor de camera van Blommers & Schumm en de serie opnamen die Tichy van de televisie maakte, om maar enkele voorbeelden te noemen, passen fraai in de informele en toch serieuze context van dit intiatief.

Archivo is een project dat tot stand komt door de passie van de samenstellers. Het is mogelijk gemaakt door fondsen die beschikbaar zijn gesteld door de Young Photographers Foundation. De verschillende afleveringen zijn op een beperkt aantal plekken aan te schaffen voor een prijs die de wederverkoper zelf kan bepalen. Deze bundel, bestaande uit een stevige map met daarin alle afleveringen, heeft een vaste prijs van vijftig euro en verschijnt in een oplage van vijfhonderd exemplaren.