Arps opent preview van Els Botman

Zondagmiddag om 17 uur opent in galerie Arps en Co een vooruitblik op de tentoonstelling die Els Botman volgend jaar in de Melkweg zal hebben. De preview is te bezichten tot 22 januari 2006.
Het persbericht:
‘Botman studeerde van 1991 tot ’94 viool aan het Conservatorium te Amsterdam. Ze voltooide in de periode 1994 – ’99 de studie Communicatie en Letteren aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en begon in 2000 met een studie aan de Fotoacademie te Amsterdam die zij in 2003 beëindigde.

In januari 2004 sloot zij zich aan bij het fotografencollectief Witterdanwit in de Witte de Withstraat in Amsterdam.’

‘In haar werk is Botman steeds op zoek naar het mysterie achter het direct waarneembare. De behoefte om met fotografie verder te reiken dan bestaande vormgrenzen en de behoefte om vrij te kunnen spelen met kleur, vorm en inhoud hebben geleid tot de fotoserie ‘Bomen’ (Another Dimension). In deze serie experimenteerde Els Botman veel met beweging vanuit de overtuiging dat niets stilstaat, dat alles altijd in beweging is. Hiervoor liet zij zich inspireren door David Hockney die niet slecht één moment wilde weergeven, zoals gebruikelijk in de fotografie, maar zocht naar manieren om dit te doorbreken.’

• Meer: www.arpsgallery.com