Artbook gaat op in Aenigma Books & Prints

Artbook, de Amsterdamse boekhandel aan de Van Baerlestraat is gefuseerd met Aenigma en samen betrekken zij een nieuw pand aan de Spiegelstraat.
Het is nog onduidelijk wat de samenwerking voor het assortiment van deze combinatie gaat betekenen. Artbook was gespecialiseerd in kunst- en fotografieboeken, verkocht een breed scala aan culturele tijdschriften en organiseerde incidenteel tentoonstellingen bij boekpresentaties.

Aenigma Books & Prints richt zich op literatuur, grafiek, oude kaarten en fotografie. Zij verkopen onder andere prints van fotografen als Emiel van Moerkerken, Ben van Eck, Marcel Duchamp en de fotograaf van Andy Warhol’s Factory, Nat Finkelstein. Naast publicaties van Finkelstein, Van Moerkerken gaven zij ook een boek en portfolio uit van de Amerikaanse fotografe Roberta Bayley: ‘Punk’, over de legendarische New Yorkse club CBGB’s, met foto’s van o.a. Blondie, Elvis Costello, The Damned, Richard Hell, Iggy Pop, The Ramones, Sex Pistols, Joe Strummer en Talking Heads.

De samenwerkende boekhandelaars openen binnenkort een winkel met vier verdiepingen aan de Spiegelstraat 27 en zullen daar naast nieuwe en antiquarische boeken ruimte bieden aan kleine presentaties van prenten en/of foto’s. Kort na de opening zal ook de – ruim geïllustreerde – vernieuwde website online gaan.

• De boekhandelaars online: www.aenigma.nl