BankGiro Loterij steunt Foam en Nederlands Fotomuseum

De BankGiro Loterij zet de financiële steun voor Foam en het Nederlands Fotomuseum voort. In de komende vijf jaar kunnen deze fotomusea vijf maal rekenen op een bedrag van respectievelijk 300 duizend en 200 duizend euro.
De steun is gelijk aan die in de periode 2007 – 2011. Ook toen ontving Foam jaarlijks 300 duizend euro en het Nederlands Fotomuseum 200 duizend.

Marloes Krijnen (directeur Foam): ‘Deze verlenging is geweldig nieuws voor Foam. De steun van de BankGiro Loterij is voor ons van groot belang en geeft stabiliteit voor een langere periode. Dankzij het vertrouwen van de BankGiro Loterij in Foam kunnen wij op structurele basis doorgaan met dat waar we goed in zijn: een breed publiek laten genieten van fotografie op hoog niveau.’

Het Nederalnds Fotomuseum in een persbericht: ‘Voor het museum is dit besluit een enorme steun in de rug, omdat het vertrouwen uitstraalt in de toekomst van het museum. Met hun deze wordt de financiële positie van het museum versterkt en het stelt het museum in staat mooie Nederlandse belangwekkende fotoprojecten voor de collectie te blijven aankopen.’

De BankGiro Loterij bestaat in 2011 precies 50 jaar. De organisatie wil cultuur in Nederland behouden en bevorderen. Daartoe steunt de BankGiro Loterij 57 organisaties – musea, monumenten en andere organisaties – die actief zijn op het terrein van cultureel erfgoed. In 2010 leverden de loterijactiviteiten een opbrengst voor de beneficiënten op van bijna 60 miljoen euro, geld dat is bijeengebracht door de 750.000 deelnemers.