BankGiroLoterij ondersteunt Fotoweek

Op maandag 6 februari werd tijdens het Goed Geld Gala in het Amsterdamse Rijksmuseum een geldbedrag van 64 miljoen euro, afkomstig van de BankGiro Loterij, verdeeld onder enkele Nederlandse culturele instellingen. Foam en het Nederlands Fotomuseum kregen gezamenlijk een bedrag van €449.969 om daarmee een Fotoweek te organiseren.
Dankzij de projectbijdrage van €449.969, kunnen Foam en het Nederlands Fotomuseum het reeds bestaande plan voor de Fotoweek ten uitvoer brengen. De Fotoweek, die de titel ‘Kijk!’ heeft gekregen, wordt ‘één landelijke week waarin alle activiteiten die betrekking hebben op fotografie worden uitgelicht. Iedereen kan er aan kan deelnemen: fotografen (professionals, amateurs en liefhebbers), instellingen, boekwinkels, opleidingen, fotoclubs, dagbladen, radio en televisie. Het doel is initiatieven op het gebied van fotografie in Nederland te bundelen zodat ze elkaar versterken. Het Nederlands Fotomuseum en Foam willen met dit project de kracht van de fotografie laten zien, het publiek ermee in aanraking brengen en er actief bij betrekken. Tijdens de fotoweek kunnen deelnemers kijken, kopen, maar vooral ook heel veel doen en genieten. De eerste fotoweek wordt georganiseerd in september 2013’, aldus een bericht op www.nederlandsfotomuseum.nl

Naast de projectbijdrage kreeg Foam nog een jaarlijkse bijdrage van €300.000, het Nederlands Fotomuseum kreeg ietsje minder: €200.000.