Banning in bestuur en Van Kesteren in toezicht WPP

Op 13 november heeft de Raad van Toezicht en Advies van World Press Photo één nieuw lid voor het Bestuur en twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht en Advies benoemd.
Directeur en fotograaf Capital Photos Ruud Taal neemt na 24 jaar afscheid als bestuurslid. Ruud Taal diende als secretaris van de jury van de World Press Photo wedstrijd van 1986 tot en met 1991. Hij wordt opgevolgd door fotograaf Jan Banning, wiens fotografie zich op de grens van journalistiek en beeldende kunst beweegt. Hij heeft zich de laatste jaren toegelegd op diverse thema’s waaronder de gevolgen van oorlog op de lange termijn en de wereld van de bureaucratie.

Binnen de Raad van Toezicht en Advies wordt fotograaf Bart Nieuwenhuijs, sinds 1988 verbonden aan de stichting, opgevolgd door Magnum fotograaf Geert van Kesteren. Sinds 2003 vertegenwoordigde Andrew Boag, PR manager Canon Consumer Imaging Europe, corporate sponsor Canon in de Raad van Toezicht en Advies. Jacco Leurs, European Canon Consumer Imaging Marketing Director treedt in zijn plaats.

De nieuwe leden van het Bestuur en de Raad van Toezicht en Advies zullen per 1 januari 2007 in dienst treden.

• Dit voorjaar op PhotoQ: Pieter Broertjes wordt voorzitter bestuur World Press Photo