Banning wint prijzen in San Diego

Na een nominatie voor de ‘Santa Fe Prize for Photography’, eerder dit jaar, heeft Jan Banning nu de Tweede Prijs ontvangen in het kader van de vijfde ‘The Art of Photography Show’ in San Diego (CA, USA). Bekroond zijn zes foto’s uit de serie ‘Bureaucratics’. Daarover meldde de organisatie: ‘In our history, this is the first time someone has gotten SIX images selected!’

‘The Art of Photography Show’ is een internationale verkooptentoonstelling van fotografie in de ruimste zin (al dan niet gemanipuleerd) in de Lyceum Theatre Gallery in San Diego’s historic Gaslamp Quarter. De 15.000 inzendingen uit 57 landen werden beoordeeld door Charlotte Cotton, curator en hoofd van het Photography Department van het Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Voor de tentoonstelling selecteerde zij 111 foto’s. Ook van de Nederlandse kunstenares Scarlet Hooft Graafland hangt een foto op de tentoonstelling: een plaat van haarzelf op een ijsvlakte, gekleed in een ijsbeerhuid.

Tijdens het openingsgala van de tentoonstelling op 29 augustus werden de ‘special awards’ uitgereikt. De eerste prijs (een bedrag van $ 2.000) ging naar een foto van de Canadese fotograaf Benoit Paillé, van een vereenzaamde man, naakt in zijn huis. Behalve een bedrag van $ 1.600 bestond Bannings prijs uit een beurs voor een website ter waarde van $ 1.700. De tentoonstelling loopt nog tot 1 november.

www.artofphotographyshow.com

PhotoQ’s multimedia: Jan Banning over Bureaucratics