Barbara Jonckheer vertrekt bij Sotheby’s

Barbara Jonckheer beëindigt per 1 augustus haar baan als hoofd van de afdeling Moderne en Hedendaagse Kunst van het veilinghuis Sotheby’s in Amsterdam. Ze gaat een maand later aan de slag bij de galerie Borzo Modern and Contemporary Art.
Jonckheer werkte tien jaar bij Sotheby’s. Ze deed daar, zoals ze het zelf noemt als hobby, ook de fotografie. Jonckheer: ‘Bij Borzo ga ik me ook richten op moderne en hedendaagse kunst. Geen fotografie – al zal ik dat altijd blijven volgen omdat het een prachtig medium is!’

Na het invoeren van het nieuwe internationale beleid van Sotheby’s – geen werk meer aanbieden onder de 4000 euro – waren de fotografieveilingen in Amsterdam van de baan. Dat heeft bij Jonckheer geen rol gespeeld bij haar beslissing om te vertrekken: ‘Ik heb besloten na 10 jaar bij Sotheby’s te stoppen omdat ik meer tijd wil besteden aan mijn kinderen. Ondanks dat ik het super leuk werk vind en het heel goed gaat, is het moeilijk te combineren met twee kinderen van 2 en 3.’

Jonckheer is lid van het dagelijks bestuur van de stichting World Press Photo.