Beelddragers organiseert expositie met tien jonge talenten

De afgelopen tien maanden gaf Beelddragers de opdracht aan tien jonge talenten op zoek te gaan naar een verhaal dat hen inspireert en er beeld bij te maken. Vanaf vrijdag 14 december zal dit werk te zien zijn in de expositie X10. Fotografen die in deze expositie werk tonen zijn Otto Kaan, Adrian Woods, Anne Huijnen en Abel Minnee.
Beelddragers is naar eigen zeggen een platform voor talent, met liefde voor beeld en haar maker. De opdracht werd gegeven aan tien verschillende makers: van fotograaf tot grafisch vormgever, van modeontwerper tot makers die werken met keramiek. Naast bovengenoemde fotografen is ook het werk te zien van Dana Slijboom, Un Demi, David Laport, Roxanne Dekker, Gijs Kast en Jacob Raeder.

De expositie X10 toont tien verassende verhalen van tien verschillende achtergronden, met tien nieuwe beelden die daaruit voortkwamen. Van Justin Bieber in de Gobi woestijn tot je lievelingsnummer van de Talking Heads. Van een hoogst interessante brandblusser tot herkenbaar ongemak in de mode. Beelddragers verkoopt de tien beelden in combinatie met het verhaal voor vijftig euro per print in een editie van vijftig.

opening expo: vrijdag 14 december / 18:00 – 22:00
open: za 15 & zondag 16 december / 12:00 – 17:00
locatie: DEC70, Damrak 70 / Amsterdam

Beelddragers