Bekende Nederlanders fotograferen kinderrechten

Canon en het Nederlandse Rode Kruis hebben een tentoonstelling samengesteld met de titel The Right Focus | Let us Play. Het thema is de rechten van kinderen in oorlogsgebieden.
21 Bekende Nederlanders kregen een Canon camera en uitleg over kinderrechten: Erwin Olaf, Ronald Giphart, Ilse de Lange, Femke Halsema, Daphne Deckers, Wendy van Dijk, Antonie Kamerling, Isa Hoes, Fabienne de Vries, Richard Krajicek, René Mioch, Paul Rosenmöller, Anita Witzier, Floortje Dessing, Kees Prins, Michiel Romeyn, Herman Koch, Humberto Tan, Eddy Posthuma de Boer, Thomas Acda, Paul de Munnik. Zij legden hun visie op de rechten van kinderen in Nederland vast.

De foto’s worden van 1 t/m 31 juli 2004 geëxposeerd in het Post CS-gebouw in Amsterdam (op de begane grond onder het Stedelijk Museum CS, Oosterdokkade 3-5). Opening dagelijks van 10:00 – 18:00 uur en donderdag 10:00 – 21:00 uur, entree gratis.

De foto’s zijn gebundeld in een boek, dat te koop is bij de boekhandel van de Bijenkorf-warenhuizen voor € 10,00. De opbrengst komt ten gunste van activiteiten van het Rode Kruis voor kinderen in oorlogsgebieden.

• Meer informatie: www.therightfocus.nl