Bekendmaking jury van Pride Photo Award 2012

Vandaag werd de jury bekend gemaakt die van 16 tot 19 juli de winnende foto’s en fotoseries zullen selecteren voor de Pride Photo Award. De jury zal bestaan uit drie internationale namen uit de fotografiewereld en als juryvoorzitter Christian Caujolle. De wedstrijd startte op 11 mei en zal lopen tot 7 juli.
De internationale jury zal bestaan uit:
Christian Caujolle is benoemd als juryvoorzitter. Hij is de oprichter van fotopersagentschap Agence Vu en galerie Vu. Hij werkte als journalist en chef beeldredactie voor Libération en heeft als freelance curator vele foto-exposities samengesteld. Tevens is hij oprichter en artistiek directeur van Photo Phnom Penh in Cambodja.

Paul Mpagi Sepuya (VS) is een beeldend kunstenaar die bekend staat om zijn fotografie, portretten en boekuitgaven waarin hij de verwevenheid verkent van sociale en seksuele relaties in het artistieke centrum van een homogemeenschap.

Pawel Leszkowicz (Polen) is activist, curator en academicus gespecialiseerd in hedendaagse queer kunst en LHBT studies. Hij stelde o.a. de expositie ‘Ars Homo Erotica’ samen voor het Nationaal Museum in Warschau in 2010.

Ms. Renata Ferri (Italië) is beeldredacteur voor Io Donna, het weekblad van de grote Italiaanse krant Corriere della Sera. Daarnaast verzorgt ze als onafhankelijk curator fotografietentoonstellingen, fotoboeken en multimedia projecten. Pride Photo Award is verheugd haar voor de tweede keer in de jury te mogen verwelkomen.

Vorig jaar won de Nederlandse fotografe Trea van Drunen de eerste Pride Photo Award, met haar foto van een 12-jarige transgender jongen Leon. Dit jaar worden er prijzen verdeeld over vier categorieën en een hoofdprijs. De prijzen worden uitgereikt op 28 september, wanneer ook de tentoonstelling opent in de Oude Kerk in Amsterdam.

Pride Photo Award