Bénédicte Kurzen geassocieerd lid van Noor

Met ingang van 1 februari 2013 is Bénédicte Kurzen geassocieerd lid van Noor, met als doel volwaardig lid te worden en de lijst van Noor’s fotografen verder uit te breiden. De komende zes maanden zullen worden gebruikt om de onderlinge relatie te verkennen, aldus een persbericht.
‘Ik heb veel vertrouwen in Bénédicte. Ze is zeer getalenteerd en vertegenwoordigt de toekomst van Noor. Ze gaat voor iedereen een grote verassing zijn. We zijn erg blij om haar onder ons te hebben’, aldus Noors mede-oprichter Stanley Greene.

Bénédicte Kurzen (Frankrijk, 1980) is een documentaire fotograaf gericht op conflict en sociaal-economische veranderingen in Afrika. Haar werk is gepubliceerd in onder andere The New Yorker, Harpers, TIME, The New York Times, Newsweek, Paris Match en Stern. Tussen 2008 en 2011 maakte Kurzen deel uit van het VII mentor programma en netwerk. In 2009 werd haar werk bekroond met de NPPA – Best of Photojournalism en nam zij deel aan de World Press Photo Joop Swart Masterclass.

Ze ontving een beurs van het Pulitzer Center, wat haar de mogelijkheid gaf haar project A Nation Lost to Gods te produceren. Haar werk is tentoongesteld op het festival Visa pour l’image en werd daar genomineerd voor de Visa d’or. In 2011 werd haar werk getoond op het Tahrirplein in Bayeux tijdens het War Correspondent Festival.

Bénédicte Kurzen is gevestigd in Johannesbrug, Zuid-Afrika en reist regelmatig heen en weer tussen Afrika en Europa. Haar werk en volledige biografie is te zien op de website van Noor. Haar archief zal in de komende weken worden toegevoegd aan het archief van Noor.

Noor Images: Bénédicte Kurzen