Benefietveiling Huis Marseille redt AAP-Lab

De door Huis Marseille georganiseerde benefietveiling ten gunste van het voortbestaan van het analoge fotolab AAP-Lab was een succes. In totaal bracht de veiling 65.000 euro op dat geheel ten goede komt aan AAP-Lab. Hiermee is het voortbestaan van het Amsterdam Analoge Printing Lab veiliggesteld, aldus woordvoerder Wannes Ketelaars van Huis Marseille.
Op 12 februari 2011 verzamelden ruim tweehonderd geïnteresseerden zich in de concertzaal van het Felix Meritis in Amsterdam waar de veiling plaatsvond. Ketelaars: ‘Door het gevarieerde aanbod, waren zowel bekende kunstcollecties als privéverzamelaars op de veiling afgekomen. De sfeer was goed. Men was zeer te spreken over het bijzondere initiatief om middels een expositie en een benefietveiling het analoge fotolab van de ondergang te redden. AAP-lab medewerkers Peter Svenson, Gerrit Berghuis en veel fotografen waarvan werk werd geveild zaten vol spanning in de zaal.’

De werken zijn nog tot 27 februari 2011 te bewonderen op de tentoonstelling Digitaal? Analoog! in Huis Marseille. Daarna mogen ze met hun nieuwe eigenaren mee naar huis.

www.huismarseille.nl

www.aap-lab.nl