Benno Neeleman en Jan van IJken in expositie Humanity Photo Awards

In oktober vindt in de Chinese provincie Sichuan de prijsuitreiking plaats van de tweejaarlijkse Humanity Photo Awards. In de begeleidende tentoonstelling worden de winnende beelden gepresenteerd.
De Nederlandse fotografen Benno Neeleman en Jan van IJken wonnen respectivelijk de eerste en de derde prijs in de categorie Dagelijks leven. Neeleman zond een serie in die hij maakte over de Gabbra nomaden in het noorden van Kenia. Van IJken viel in de prijzen met zijn project ‘Precious Animals’ (Dierbaar), dat hij in het kader van ‘Document Nederland’ in opdracht van het Rijksmuseum maakte.

Benno Neeleman (1957) begon zijn fotografieloopbaan in 1986. Sinds 1989 specialiseert hij zich in sociale documentaires, veelal ten dienste van organisaties als Cordaid, Terre des Hommes en de Progeria Family Circle.
Jan van IJken (1965) werkt voornamelijk projectmatig. Hij publiceerde vier boeken met humanistische en ecologische thematiek.

Deze competitie werd voor de vijfde keer georganiseerd door de China Folklore Photographic Association. Unesco en de Ford-foundation ondersteunen dit initiatief.

• Een overzicht van alle prijswinnaars is te zien op: www.china-fpa.org/en