Best Verzorgde Boeken op toernee

De stichting Best Verzorgde Boeken heeft uit 400 ingezonden titels een selectie van 33 gemaakt die op vijf plekken gepresenteerd zullen worden. In deze presentatie zijn zeven publicaties opgenomen die we als fotoboeken kunnen aanduiden of waarin fotografie een belangrijke rol speelt.
Vanaf 17 augustus presenteert het Stedelijk Museum Amsterdam de 33 uitverkoren titels. Daarna zijn ze te zien in Stockholm, tijdens de Buchmesse in Frankfurt, in het Haagse Museum Meermanno en de centrale bibliotheek van Wenen.

De jury, bestaande uit Paul Hefting (publicist), Kees van den Hoek (Uitgeverij THOTH), Esther Noyons (ontwerper), Brigitte Slangen (ontwerper) en Pieter Tielen (Drukkerij Tielen), koos de volgende ‘fotografieboeken’: Avenue. Van A tot Zero, samengesteld door Maurits Brands, de door Mevis & Van Deursen vormgegeven catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum, met teksten van Pim Milo en de samensteller; Deep Light van Marnix Goossens, ontworpen door COMA, met een tekst van Colin Huizing ; Transitoland. Belgische autosnelwegen van Rob van Hoesel, ontworpen door de fotograaf, met een tekst van Hans Aarsman; All dressed up – no place to go met fotografie van Sanne Peper en een ontwerp van Michaël Snitker; Aanwinsten 1993–2003 Stedelijk Museum Amsterdam, vormgegeven door Walter Nikkels en Neil Holt; Luis Barragán. The Eye Embodied, tekst Wim van den Bergh, fotografie Kim Zwarts, ontwerp Reynoud Homan en A’DAM DOC.k, fotografie Henk Wildschut en Raimond Wouda, tekst Dirk van Weelden, vormgeving René Put.

• De volledige selectie is te vinden op: www.bestverzorgdeboeken.nl